€ 275.000,- k.k.

Te koop: Hooilandenallee, 8332 MA Steenwijk

Plattegronden

Beschrijving

Lees meer
Thuiskomen krijgt hier zijn ware betekenis......... Vanaf de provinciale weg de afslag naar Eeser Landgoed. Een lange oprijlaan tussen uitgestrekt groen brengt je in een heerlijk rustig en ruim opgezet woonpark.
Wij bieden een royale hoekkavel op het Eeser Landgoed aan van ca. 2.100 m². Eén van de laatste kavels die direct aan het Eeser meer is gelegen! Zelf bouwen op een prachtige lokatie met vis-, zwem- en vaarwater direct grenzend aan je achtertuin. Dus, je stapt vanaf je eigen perceel zo op de surfplank, in je kano of in de zeilboot. Een unieke kans voor kinderen om met watersport vertrouwd te raken.

De kavel is Zuidoost georiënteerd, waardoor maximale bezonning van woning en tuin. 
Aan de Hooilandenallee staan reeds meerdere landhuizen en in de directe omgeving vindt nu continu nieuwe bouwactiviteit plaats. De contouren van een stijlvol Landschapspark verrijzen en het is een kwestie van tijd dat de laatste kavel aan het meer is verkocht. Met recht een buitenkans dus!

Het sfeervolle centrum van Steenwijk met een uitstekend winkelaanbod is op 5 autominuten afstand gelegen. Hier vind je tevens een uitstekend aanbod van restaurants, theater en cultureel centrum De Meenthe, een bioscoop en de gezellige weekmarkt op het marktplein. Het centrum kent maar liefst zes supermarkten (waaronder Albert Hein, Lidl, Jumbo en Aldi). Geen zin in koken? Een vestiging van bijvoorbeeld Domino's, Mac Donalds, een topchinees en Surinamer op bezorg- en afhaalafstand, eveneens in Steenwijk. En wil je je lijf in topconditie houden dan biedt Sportinn een uitgebreid programma aan sport en wellness voor jong en oud. Echt alles binnen handbereik!
      
Het NS-intercitystation (vbl. Steenwijk - Schiphol  1:39 uur, enkele reis € 23,-) is werkelijk een uitkomst voor mensen die comfortabel willen reizen. Overigens kennen we in dit deel van Nederland nagenoeg geen files. Je kunt hoogstens een keer achter een tractor zitten. Steenwijk ligt in de kop van Overijssel. Centraal in Nederland in een prachtige, gemoedelijke woonomgeving waar je je buren nog kent en je kind nog kind kan zijn.  

Het Eeser Landgoed is uitstekend bereikbaar vanaf de A32 en binnen 25 minuten zit je in de binnenstad van Zwolle. Een wedstrijd van Heerenveen bijwonen? Op ca. een kwartier rijden van het stadion en sportstad Heerenveen. Leeuwarden en Groningen binnen het uur bereikbaar.
Wil je toch met de auto? Amsterdam is via de Polder (Emmeloord) op slechts op een uur rijden gelegen. 

Te voet of te paard het bos in? Of met de ATB? De uitgestrekte bossen van de Woldberg en de Havelterberg liggen op een steenworp afstand. Hier vindt je uitgestrekte wandel en fietspaden en twee ongekend fraaie Atb-routes.
Een manage met fantastisch uitrijgebied eveneens op 5 minuten fietsafstand en de prachtige 18 holes golfbaan in Havelte op een kwartier rijden gelegen.

Eeser Landgoed is gelegen op het snijvlak van Drente, Overijssel en Friesland. Drie Nationale Parken bevinden zich direct rondom dit fantastische woonproject. 
Een landschapspark wordt het genoemd, zo buitengewoon royaal is het van opzet. Het landschapspark bestaat uit grote kavels aan gebogen lanen en aan de randen van een meer. De landhuizen worden in Eeser Landgoed gebouwd, de villa's in Eeser Buiten. Wonen met grandeur en heel verschillend van bouwstijl. 
Beeldbepalend voor de grote kavels in Eeser Landgoed is de te realiseren bouwstijl met landhuizen die hun oorsprong vinden in het neoclassicisme. Symmetrie is een van de belangrijkste kenmerken van deze bouwstijl, die vooral toegepast werd in het midden van de negentiende eeuw. Ook toen al werd het zeer gewaardeerd, omdat het zoveel mogelijkheden in met name de afwerking liet. Ondanks een grote variatie in de te verwachten verschijningsvormen, zullen zowel het klassieke karakter als de uitstraling van het woongebied worden gewaarborgd. Stijlvol klassiek met hedendaags wooncomfort.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 22198/4612936
Vraagprijs € 275.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 7 juni 2019
Laatste wijziging Dinsdag 3 september 2019
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2.100 m²
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan water
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
In woonwijk
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Marktcijfers Steenwijk

€ 259.049,- Gemiddelde verkoopprijs in Steenwijk Landelijk gemiddelde: € 290.760,-
€ 319.216,- Gemiddelde vraagprijs in Steenwijk Landelijk gemiddelde: € 387.955,-
63 Gemiddelde verkooptijd in Steenwijk Landelijk gemiddelde: 37
240 Gemiddeld aangeboden in Steenwijk Landelijk gemiddelde: 46.839
92 Gemiddeld aantal verkocht in Steenwijk Landelijk gemiddelde: 27.978
€ 1.813,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Steenwijk Landelijk gemiddelde: € 2.473,-/m2
Terug
Recent bekeken