€ 1.290.000,- k.k.

Te koop: Burgemeester G W Stroinkweg 124, 8344 XR Onna

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
Stelt u zich eens voor......'s ochtends wakker worden met de laaghangende mist boven de landerijen, terwijl de eerste zonnestralen zich meester maken van de dag. Kop koffie in de hand en genieten van het uitzicht.

Aan ruimte geen gebrek. Zowel van binnen als van buiten. Deze smetteloze, zeer goed onderhouden woonboerderij heeft maar liefst 483m2 woonoppervlakte, verdeeld over twee verdiepingen en meet 1.876m3 inhoud. De perceelsoppervlakte bedraagt 5.533m2. Het geheel is goed bereikbaar, toch landelijk gelegen, met kilometers ver uitzicht vanuit de achtertuin over uitgestrekte landerijen. Discreet gelegen in een coulissen landschap met houtwallen rondom de woning en een magnifieke tuinligging met diverse terrassen, een groot gazon, diverse sierborders en omgeven door sfeervol 'oud groen'. Privacy alom.
En voor bewoners met de wens voor het hebben en houden van kleinvee is het perceel uitermate geschikt. Met recht een unieke locatie!

Het pand is vanaf 2005 ingrijpend verbouwd en voor velerlei doeleinden geschikt. Zo beschikken de huidige bewoners over diverse ruime woonvertrekken waaronder een living met een eigen keuken, een slaapkamer met eigen badkamer en een werk-/studeerruimte op de verdieping, terwijl op de begane grond evenzoveel woonruimte tot hun beschikking staat. Met maar liefst 11 slaapkamers (waarvan 3 met een eigen badkamer en 2 badkamers welke vanaf de overloop toegankelijk zijn), een professionele keuken, een ontmoetingsruimte met zitgedeelte (v.v. een sfeervolle houtkachel), een eetgelegenheid (voor ca. 18 personen) in een prachtige tuingerichte serre en een ontspanningsruimte van 64m2.

De boerderij is op een zeer vakkundige wijze gerenoveerd en verbouwd door een aannemer met verstand van zaken. Originele, unieke details in de afwerking aan de buitenzijde zijn weer volledig aanwezig. Het interieur is licht, met strak gestucte wanden en plafonds onder de zichtbare originele gebinten constructie. Stijlvol, hedendaags wooncomfort met behoud van de authenticiteit van de boerderij. Kopjes in de kast en klaar. Het pand is zo optimaal mogelijk geïsoleerd, waardoor zeer lage verbruikskosten haalbaar zijn.

De voor de gronden aangewezen bestemming is ''Bedrijven". Naast het huidige gebruik als praktijk-/cursus- met verblijfsaacomodatie biedt de bestemming diverse alternatieve gebruiksmogelijkheden.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, meterkast, trapopgang naar de privé-ruimte op de verdieping, slaapkamer (privé, 22m2) met eigen badkamer. Vanuit de royale hal (41m2) toegang tot de tuingerichte ontspanningsruimte (60m2 yoga-, meditatie-, les-, praktijkruimte), opslag-/materialenruimte, 5 slaapkamers (10m2, 11m2, 12m2, 14m2 en 16m2), een sanitaire ruimte met 2 douchegelegenheden, 2 toiletten en dubbele vaste wastafels, de keuken (19m2, U-opstelling met spoelkeuken, kook-/werkruimte).
De ontmoetingsruimte/living van circa 50m2 heeft een zitgedeelte, alsmede een tuingerichte eetkamer ter plaatse van de serre (voorzien van dubbele openslaande deuren naar het zonneterras).

Verdieping: vanuit de centrale hal is de verdieping te bereiken door middel van een 2e trapopgang. In het voorhuis bevindt zich de trapopgang naar het privé gedeelte en de tweede trapopgang biedt toegang tot nog eens 4 slaapkamers (allen ca. 9m2) en een centrale badkamer voorzien van een douche en toilet. Het privé-gedeelte (voorhuis) is eenvoudig af te sluiten. In het privé gedeelte bevindt zich een sfeervolle living met open keuken (35m2), een slaapkamer met badkamer (11m2), een stook-/wasruimte en een heerlijke werkruimte met vanuit de naastgelegen dakkapel inspirerend uitzicht over de tuin en de omgeving.

De vogelrijke tuin is op het zuidoosten gelegen en voorzien van diverse terrassen, een hoogzit met uitzicht over de achtergelegen landerijen, een gazon en het geheel wordt omgeven door veel 'oud' groen.
Er bevindt zich een garage/schuurruimte met carport op het perceel, alsmede een extra gastenverblijf.

Het pand is momenteel bij de eigenaren in gebruik voor privébewoning en als praktijk-/verblijfsaccomodatie ten behoeve van het houden van meerdaagse workshops/trainingen in hun coachingspraktijk.
Een ideale combinatie van wonen en werken aan huis, voor begeleid wonen, voor mantelzorg/dubbele bewoning en voor als riant onderkomen voor praktijkgeleerde beroepsgroepen.

Het pand wordt verwarmd door middel van twee HR combi-ketels (Nefit topline 45cw (2010) en 30cw(2009)), met extra boilervoorzieningen (en zonneboilers) ten behoeven van het warme water. Er zijn 24 zonnepanelen met bijbehorende omvormers aangebracht.
Het buitenschilderwerk is in de periode 2016-2018 gedaan.
In 2005 is de volledige elektrische installatie vervangen.
Het gehele pand is voorzien van een automatische centrale brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en het pand voldoet aan de brandveiligheidseisen.

Onna is gelegen tussen Meppel en Steenwijk, is goed bereikbaar vanaf de A32 en omgeven door prachtig natuurgebied (Nationaal Park Weerribben-Wieden) en bijvoorbeeld de bossen en de uitgestrekte heidevelden in Havelte.
Van hieruit is het voor de sportieveling ongekend genieten. De mooiste ATB-routes liggen in Havelte en op de Woldberg in Steenwijk. Er op uit met de boot in Giethoorn (6 kilometer afstand) of per voet, wandelend door de landerijen of over de paden van Staatsbosbeheer.
Winkels, basisscholen en voortgezet onderwijs in Steenwijk (3km) en Meppel (5km). NS-intercitystation op circa 7 autominuten afstand in Steenwijk. De "Kop van Overijssel" heeft een rijk aanbod van culturele activiteiten en ook Zuidwest Drenthe staat bekend om zijn rijke historie en bijbehorende culturele activiteiten.
De Randstad is op circa 70 autominuten afstand gelegen, Zwolle op circa 30 minuten en Leeuwarden op plusminus 40 minuten afstand.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 22198/383362
Prijs € 1.290.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 16 januari 2019
Laatste wijziging Woensdag 13 maart 2019
Bouw
Type object Maatschappelijk vastgoed
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1900
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 5.533 m²
Bruto vloeroppervlakte 483 m²

Marktcijfers Onna

€ 259.049,- Gemiddelde verkoopprijs in Onna Landelijk gemiddelde: € 290.760,-
€ 319.216,- Gemiddelde vraagprijs in Onna Landelijk gemiddelde: € 387.955,-
63 Gemiddelde verkooptijd in Onna Landelijk gemiddelde: 37
240 Gemiddeld aangeboden in Onna Landelijk gemiddelde: 46.839
92 Gemiddeld aantal verkocht in Onna Landelijk gemiddelde: 27.978
€ 1.813,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Onna Landelijk gemiddelde: € 2.473,-/m2
Terug
Recent bekeken