Ga je verkopen? 5x simpel je interieur opfrissen

Als je binnenkort je huis gaat verkopen dan ben je vast bezig met je interieur. Het moet er namelijk natuurlijk straks op en top presentabel uitzien om de juiste potentiële kopers binnen te halen en ze vervolgens natuurlijk over de streep te trekken met jouw fantastische huis. Wij geven je een aantal snelle en simpele tips om je huis voor te bereiden. Het hoeft echt niet veel tijd en geld te kosten, met minimale inspanning kan je al snel maximaal resultaat behalen:

#1. Ruim op

Hoe minder spulletjes en troepjes die rondslingeren hoe beter. Dus zorg ten eerste voor een flinke opruiming. Zet zoveel mogelijk in de berging en achter gesloten kastdeuren.   


#2. Schilder dat muurtje

Heb je een muurtje waar je kind nét wat te vaak met zijn vieze handen langs is gegaan of waar je ooit een verwoede poging tot een muurschildering hebt begaan? Pak een pot witte verf erbij en investeer even een middag om dit recht te trekken. Andere optie, maar wat kostbaarder, is om de schilder even zijn gang te laten gaan.


#3. Stoffen vervangen

Na verloop van tijd verkleuren items van stof in je huis. Dus wil je een frisse look dan kan het de moeite waard zijn de gordijnen of dat vale kleed op de grond eens te vervangen.


#4. “Verstop” je huisdieren

Je hoeft ze natuurlijk niet letterlijk te verstoppen, maar zorg in elk geval dat ze op de interieurfoto’s die gemaakt gaan worden niet te aanwezig zijn (de kattenbak bijvoorbeeld) en zorg dat het op de dag van bezichtigingen fris ruikt zonder nare dierengeuren. Vervang eventueel oude mandjes/kussens die voor de dieren bedoeld zijn.


#5. Geen té persoonlijke spullen

Klinkt een beetje gek, maar als men foto’s van een huis zien of het komen bezichtigen, dan moeten ze het zich kunnen voorstellen dat ze er zelf wonen. Niet iedereen kan goed “door” spullen heen kijken, dus probeer niet enorm veel opvallend persoonlijke spullen in het zicht te zetten. Die kan je beter even tijdelijk in de opslag zetten tot je huis verkocht is.


gerhard schouwstra
9

betrouwbaar, open, service vriendelijk

Marieke haagsma
8

goed

Renata
5

Ik zou graag zien dat de garantiemakelaar de gemaakte afspraken nakomt. Dat er, volgens afspraak, een plattegrond geplaatst wordt van het huis op funda. Dat we teruggebeld worden als dit beloofd is, dat ik de originele opdracht van overeenkomst retour ontvang i.p.v. een kopie (zoals afgesproken). Dat we de kosten van 95euro exclusief btw hoog vinden om mee te kunnen doen aan open huis. Dat wij graag een proactieve houding zien i.p.v. dat er een actie uitgezet wordt wanneer je hier om vraagt. Voor de hoge instapkosten hebben wij nog geen waar voor ons geld gekregen. Ik ben van mening dat wanneer deze makelaar alleen beloofd aan de client wat er ook daadwerkelijk nagekomen kan worden dat dit een prima makelaar kan zijn.

Lees meer
Terug
Recent bekeken